torsdag 12 november 2009

Tips från puben

Även om pubjobbet kanske inte är speciellt utvecklande i sig så lär man sig fantastiskt mycket ändå. Förutom det dussintal olika engelska/brittiska dialekter så har jag idag fått instruerat vart 5 olika bra te-butiker finns, hur jag ska plugga in en grej i tv:n för att få väldigt många fler kanaler helt gratis, oändligt många sätt att döda möss, bästa alternativ av närbutik i förhållande pris av olika varor...

Hur som helst, på grund av bristande städning i vår lägenhet så ägnade jag tiden på jobbet mellan elva och ett till att överdrivet noga utforma ett nytt städschema, något som både Sturt och Mike the Bike, de främsta stammisarna, följde med enormt intresse. Mike kunde inte förstå problemet, sju personer och sju dagar i veckan liksom. Av ingen jättekonstig anledning kom vi in på ämnet ostädat och möss, något som vi inte har dåligt av. Efter en diskussion om bästa sätt att bli av med dem försvann plötsligt Mike i tio minuter och kom sedan tillbaka med tre "Mouse Glue Traps" som han varit och hämtat i sin källare. Mössen limmas fast i typ vaxa-benen-vax och kommer inte loss om inte någon kommer och drar bort dem.

Sen då, mössen lever ju? Jo, både Mike, Stuart och de som förtillfället satt och hade intresse i diskussionen hade x antal förslag på vad som skulle kunna bli det lilla djurets öde. "Poor Mouse" sa jag. "Poor, POOR!", "han betalar ingen hyra, äter din mat, ja, han tittar t.o.m. på din tv utan att du vet om det!! Det är inget synd om den musen!" sa Mike irriterat.

Nähä, så nu har vi tre Mouse Glue Traps utsatta på olika ställen inklusive klassiska musfällor. Hur effektiva de är återstår att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar