torsdag 24 juni 2010

Vilken vecka!

Jag bara gör en massa saker, hela tiden, inte bara denna veckan. Därför hinner jag liksom aldrig skriva ned dessa livsviktiga sakerna som alla vill veta hela tiden (hohoh i'm funny).

I måndags besökte jag både min arbetskamrat Del för första gången och utforskade den hittills obeökta stadsdelen Chelsea där han bor. Väldigt trevlig och ren stadsdel till skillnad från det stressiga Marble Arch.

Del, som jobbat på puben i ca 20 år, är en 60årig alltiallo (han jobbar endast kvällar på the Carps och gör en himla massa på övrig tid) visade snabbt runt mig i sin jättelilla lägenhet och satte sig sedan till rätta framför face book där han sedan en timme tillbaka var helt inne i en alfapetsomgång med någon kvinna från Tyskland. Jag satte mig tålmodigt framför tv:n och kollade den dåvarande vm-matchen i 30 minuter tills den tyska kvinnan vunnit och vi begav oss till en pub längs Kings Road för lunch.

Överraskande nog visade sig den relativt lilla puben ha en fantastisk bakgård med trädgård och utemöbler. Vi åt jätteamerikansk mat och jag fick reda på allt skvaller om alla som rör sig i och runt puben. Min enda lediga dag på länge avslutades med en promenad runt Chelsea och sedan tillbaka till Carps tills dess att Del skulle jobba. Bra dag.

I tisdags nostalgitrippade jag till IKEA med min svenska vän Johanna för midsommarinköp och köttbullemiddag. Sjukt att IKEA ser likadant överallt, jag kunde lika väl befinna mig i Kalmar. Hur som helst är midsommaren räddad med 4 burkar sill, knäckebröd, kaviar, norrlands guld och diverse annat man inte klarar sig utan, otur är att jag jobbar 24/7 i samband med alla VM-matcher i kombo med "Hard Rock Calling" som just nu pågår i Hyde Park. På fredag spelar Pearl Jam (och the Hives!!! :) ), lördag Stevie Wonder och på söndag Paul McCartney vilket betyder att själva firandet kommer skjutas upp till en annan dag än just fredag. Spelar ingen roll, säger jag.

Annat som hänt:
-Jag har flyttat ut från Flat 7 sedan tre och en halv månad tillbaka och bor nu närmast möjligt jobbet: på våningen över puben. Dessutom ett stort kliv för ekonomin och för integriteten. Ett väldigt fint singelsum med delad toa och badrum med en av mina managers och en kock som jobbar i en annan pub för samma kompani. (självklart skapas även både panik och ångest vad denna blog nu borde byta namn till!!)
Om ni vill skicka ett vykort:
Hedvig Olsson
12 Seymour Place
W1H 7NE London
U.K.

-Jag har börjat spela fotboll med ett random gäng britter som after work spelar i Hyde Park varje torsdag. Jag träffade dem på puben en torsdag då de alltid tar en öl efter den väldigt oseriösa matchen. Alltså, alla från ett office på Oxford Street, och jag. +1

-Jag försöker heja på ett lag i VM nu när det går så himla dåligt för Sverige... Men det går liksom inte! Inget blir helhjärtat. Dock var det ganska fantastiskt att jobba bakom baren i onsdags när England lyckades vinna och gå vidare, med varenda inch av puben fylld så var stämningen på topp. Att segern sedan firades hela kvällen var väldigt, väldigt jobbigt för benen. Ser ändå fram emot söndag(!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar